Telefon

900 72 555

E-post

post@skinclinicmolde.no

Myrabakken 2, Molde

Mandag-Fredag 10-16 Onsdager 10-20

Permanent Makeup også kjent som PMU eller kosmetisk tatovering, er en behandling som gir permanent makeup av blant annet bryn og lepper. På klinikken er vi opptatt av å fremheve din naturlig skjønnhet. Ved å fremheve ansiktets naturlige trekk gjennom nesten usynlig korrigering, kan enhver kvinne oppnå et velpleiet og uttrykksfullt utseende. Vi utfører PMU kun på lepper og bryn.

Soft ombre brows / Powder brows

Det grunnleggende prinsippet til powder brows og soft ombre brows er at det er en gradvis skift fra en mørkere til en lysere fargetone. Soft ombre bryn har enda softere look da pigment-partiklene ser ut som et delikat skygge. Brynene utført med denne teknikken ser veldig naturlig ut. De som liker å ha mer fremhevet bryn velger ofte powder brows.

PMU Lepper

Ombre Lips

Dette er en teknikk hvor man skaper en naturlig overgang fra en fyldigere konturfarge til en naturligere indre leppefarge.

Lip-blush/ leppestift-effekt

Dette er en teknikk hvor lepper blir farget med en farge av samme intensitet, med mange små pigment-partikler.

Før du kommer til behandlingen

 • Ikke drikk alkohol dagen før behandlingen
 • Ikke drikk kaffe/energidrikk samme dag du skal ha behandlingen.
 • Det er anbefalt å gjøre en delikat peeling 3 dager før pigmenteringen.
 • Voksing av bryn skal ikke utføres nærmere enn 1 uke før behandlingen.
 • Det er ikke anbefalt eksponere huden for sol 2 uker før behandlingen.
 • Tar du medisiner og er usikker på om disse vil få konsekvenser for behandlingen, vennligst ta kontakt med klinikken.
 • Ikke bruk aktive ingredienser(sterke syrer/ retinol)i hudpleierutinen din i 1 uke før behandlingen.
 • Kom uthvilt til behandlingen, det vil bidra til å redusere ubehaget under behandlingen
 • Drikk mye vann før du kommer til behandlingen. Hydrert hud absorberer pigment bedre.
 • Går man på blodfortynnende medisiner, så anbefales det at man tar en pause. 3 dager før behandlingen, samråd deg med legen først.

Hvor lenge holder behandlingen?

Fargen vil langsomt svekkes og etter hvert forsvinne, alt etter hudens tilstand og beskaffenhet. Jo eldre man er, dess lengre sitter fargen. PMU av lepper kan bli liggende i 2år før man trenger en refill. Brynene trenger som regel en årlig refill for å opprettholde resultatet man ønsker. Etter 4-6 uker er det tid for påfyll. Hensikten med påfyll er å forsterke pigmenteringen og gjør den bedre holdbar.

Kontraindikasjoner ved PMU/ Forsiktighetsregler

 • aktiv infeksjon i huden,
 • åpne sår
 • bruk av isotretinoin i løpet av de siste 3 månedene
 • allergi mot noen av midlene som brukes
 • gravid eller ammede

Etter PMU behandling

Du får en informasjonshefte med oss på klinikken hvor vi informerer om videre forløp. Resultatet rett etter behandlingen vil fremstå mørkt og massivt den første uken. Du må derfor følge prosedyren og stole på prosessen. Du må ikke plukke av eller vaske av fargepigment, om det ser for bredt eller mørkt ut. Hudvevet vil være hovent i et par dager, og tatoveringen vil “krympe” innen et par uker. Fargen vil avta med 30-70 % de første 3 ukene etter behandling, og du kan ikke ta ny etterfyll før huden er helt tilheelet. 

40-70% av fargen vil falme og bli borte kort tid etter behandlingen, mens det gror. Det tar som regel rundt 10 dager før det blekner. Det er med andre ord ikke det ferdige resultatet du ser like etter behandlingen, det vil alltid måtte være en del mørkere slik at det ferdige resultatet vil ha den riktige fargen. Derfor er det nødvendig med en “Touch up” 4-6 uker etter den første behandlingen for å kunne få det resultatet man ønsker.

Viktig informasjon

Hvordan kroppen og huden din tilheeler tatoveringen er utenfor behandler sin kontroll. Dette er 100 % kroppen din sin jobb. Dette gjelder også når tatoveringen svekkes, det blir sårhet eller svak farge. Det er ditt eget ansvar å ta vare på og følge opp etterbehandling. Husk alltid å beskytte huden med spf. 50 . Det er ikke vårt ansvar om tatovering ikke skulle holde på din hud, da vi ikke har kontroll på hva du gjør med tatoveringen etter du har fått den, og hvordan din hud holder på farge. 

Permanent make up varierer fra person til person, og det er hos enkelte behov for fortsatt bruk av noe make up over, selv etter alle etterfyll, på grunn av svakt fargeopptak i huden. 

 • Pigment kan feste seg dårligere på hard, sår, skadet eller fet hud.
 • Vi tatoverer ikke på gravide eller full-ammende kvinner.
 • Det er ingen reklamasjonrett på tatovering, og det er ingen refusjon etter pmu behandling.
 • Aldersgrense 18 år, med unntak ved Alopecia eller andre sykdommer som gir hårtap. Da kreves det at foresatte er med til tatoveringen.
 • Vi tar før og etterbilder av det tatoverte området. Dette brukes ofte i bildefremvisning på sosiale medier, men da er du informert om det først.
 • Om du ikke ønsker å ha bildet offentlig sier du bare ifra når du er hos oss på første behandling. 

Fjerning av PMU

Vi kan også fjerne gammel permanent makeup med REMOVER. Dette er en kjemisk peeling som fjerner pigment-partiklene fra huden. Kunden trenger ofte flere behandlinger, men allerede etter første behandlingen vil permanent makeup lysne veldig. REMOVER er mer skånsom for huden enn laserbehandling.

REMOVER fungerer godt på organiske pigmenter. Har du en ikke-organisk pigment på brynene/leppene må vi mest sannsynlig bruke kombinasjon av laserbehandling og REMOVER.

Denne behandlingen er mer skånsom for huden enn laser, men vil også gi skårpedannelse. Huden heles ca. 1uke. Du kan ta ny behandling allerede etter 4-5 uker.

Etterbehandlingen er den samme som ved PMU.

Vi fjerner ikke PMU eyeliner. PMU lepper- vi fjerner kun konturen som er utenfor leppegrense ikke fargen på leppene.